Dit is een combinatie van de bekende dansvormen Streetdance en Jazz Ballet. De les begint met een warming-up gevolgd door rekoefeningen voor de spieren. Daarna beoefenen we diverse (moderne) danstechnieken. Dan is er tijd voor een dansspelletje om zo spelenderwijs en soms ook in samenwerking met de andere leerlingen, fantasievol te sporten. Deze lessen zijn speciaal gericht op kinderen van 6 tot 12 jaar. Per leeftijdsgroep zijn er speciale lesprogramma’s waarin vanuit natuurlijke bewegingsvormen choreografieën zijn ontwikkeld.

 

De lerares:
Ik ben Denise Harkmans. Op mijn 15e ben ik begonnen aan de opleiding Dans Artiest in Amsterdam en na twee jaar ben ik overgestapt naar de Musical opleiding op de Dutch Academy of Performing Arts in Den Haag, waar ik in juni 2013 ben afgestudeerd.

Hier ben ik allround opgeleid in de disciplines Dans, zang en Spel. De afgelopen jaren heb ik onder andere meerdere malen mogen optreden in Carré met de voorstelling Bollywood Bijlmer, een ballet gedanst van Hans van Manen in het Muziek theater van Amsterdam, achtergrond opnamen ingezongen voor de Toppers, verschillende kindervoorstellingen gemaakt en gespeeld. Ik heb gespeeld, gedanst en gezongen in meerdere Musicals en heb ik mee gedaan aan Musical Classics in Ahoy. Momenteel geef ik dans- en acteerlessen en ben ik bezig met een kindervoorstelling voor basisscholen.

Tijdens mijn lessen staat plezier voor het dansen voorop. Ieder kind dat graag wil dansen moet hier de kans voor krijgen en hier zo goed mogelijk in begeleid worden. Dat neemt niet weg dat het ene kind het spannender vind dan de ander. Geen probleem, want er hangt geen gedwongen sfeer in de les en ieder kind doet het op zijn eigen tempo. Uitgaande daarvan wordt er naar de eerste proefles gekeken welke groep het beste aansluit bij zijn of haar niveau.

Lees hier meer over juf Denise.

Waarom Streetdance?
De afgelopen jaren is de vraag naar Streetdance bij het jonge publiek sterk gegroeid. Dit komt mede door de verschillende dansshows die op televisie te zien zijn. Wij als dansstudio Zoetermeer bieden dan ook met trots onze Streetdance lessen aan. Wij proberen de lessen zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor kinderen door ze spelenderwijs de danstechnieken aan te leren. In de lessen wordt er aandacht besteed aan een goede warming-up en verschillende dansspellen. Waarbij er gestreefd wordt naar een betere coördinatie van het lichaam, opnemend vermogen van de danspassen en het aanleren van een choreografie.

Er is voor de kinderen en de ouders niets leukers dan het laten zien wat de kinderen tijdens de danslessen hebben geleerd. Tijdens het jaar is er een diploma middag (kijkdag) en is er een grote voorstelling in het theater. Naast de reguliere Streetdance lessen, hebben we ook de Streetdance-selectiegroep. In de selectiegroep wordt er nog meer aandacht besteed aan de danstechnieken en wordt er aandacht besteed aan een extra onderdeel performance. Kortom uitdaging genoeg voor ieder kind dat graag wilt dansen!

 

 

 

Aangeboden door:
www.dansstudiozoetermeer.nl