De oefenstof vanuit de kleuterballetlessen vormen het uitgangspunt van Klassiek Ballet voor Kids. Deze oefenstof wordt verder uitgebreid in doelgerichte oefeningen. Ook hier is ruimte voor spel en improvisatie in de dans, maar dan wel met een bepaald danspatroon en discipline.
De basisoefeningen worden eerst aan de barre gedaan met veel aandacht voor een correcte lichaamshouding, plaatsing van de voeten, basisbewegingen van armen en benen en een ritmisch gevoel. De basisoefeningen worden steeds gevarieerd, ook in de vorm van danscombinaties en choreografieën. De kids worden verdeeld in leeftijdsgroepen en niveaus, zo kan het lichaam optimaal ontwikkelen en kan er steeds naar een hogere moeilijkheidsgraad toegewerkt worden. Ballet for Kids is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

 

Waarom Klassiek Ballet?
De afgelopen jaren is de vraag naar Klassiek Ballet bij het jonge publiek sterk gegroeid. Dit komt mede door de verschillende dans shows die op televisie te zien zijn. Wij als dansstudio Zoetermeer bieden dan ook met trots onze Ballet lessen aan. Wij proberen de lessen zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor kinderen door ze spelenderwijs de danstechnieken aan te leren.  In de lessen wordt er aandacht besteed aan een goede warming-up en verschillende dansspellen. Waarbij er gestreefd wordt naar een betere coördinatie van het lichaam,  opnamen vermogen van de danspassen en het aanleren van een choreografie.

Er is voor de kinderen en de ouders niets leukers dan het laten zien wat de kinderen tijdens de danslessen hebben geleerd. Tijdens het jaar is er een diploma middag (kijkdag) en is er een grote voorstelling in het theater. Naast de reguliere Klassiek Ballet lessen, hebben we ook de Klassiek Ballet Selectiegroep. In de selectiegroep wordt er nog meer aandacht besteed aan de danstechnieken en wordt er aandacht besteed aan een extra onderdeel performance. Kortom uitdaging genoeg voor ieder kind dat graag wilt dansen!

Aangeboden door:

www.balletschoolzoetermeer.nl

Maan