Dit is een combinatie van de bekende dansvormen Streetdance en Jazz Ballet. De les begint met een warming-up gevolgd door rekoefeningen voor de spieren. Daarna beoefenen we diverse (moderne) danstechnieken. Dan is er tijd voor een dansspelletje om zo spelenderwijs en soms ook in samenwerking met de andere leerlingen, fantasievol te sporten. Deze lessen zijn speciaal gericht op kinderen van 6 tot 12 jaar. Per leeftijdsgroep zijn er speciale lesprogramma’s waarin vanuit natuurlijke bewegingsvormen choreografieën zijn ontwikkeld.

 

Waarom Streetdance?
De afgelopen jaren is de vraag naar Streetdance bij het jonge publiek sterk gegroeid. Dit komt mede door de verschillende dansshows die op televisie te zien zijn. Wij als dansstudio Zoetermeer bieden dan ook met trots onze Streetdance lessen aan. Wij proberen de lessen zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor kinderen door ze spelenderwijs de danstechnieken aan te leren. In de lessen wordt er aandacht besteed aan een goede warming-up en verschillende dansspellen. Waarbij er gestreefd wordt naar een betere coördinatie van het lichaam, opnemend vermogen van de danspassen en het aanleren van een choreografie.

Er is voor de kinderen en de ouders niets leukers dan het laten zien wat de kinderen tijdens de danslessen hebben geleerd. Tijdens het jaar is er een diploma middag (kijkdag) en is er een grote voorstelling in het theater. Naast de reguliere Streetdance lessen, hebben we ook de Streetdance-selectiegroep. In de selectiegroep wordt er nog meer aandacht besteed aan de danstechnieken en wordt er aandacht besteed aan een extra onderdeel performance. Kortom uitdaging genoeg voor ieder kind dat graag wilt dansen!

Aangeboden door:
www.dansstudiozoetermeer.nl

Maandelijks opzegbaar