MAMAfitDe les MAMAfit is bedoeld voor de actieve vrouw in haar zwangerschapsperiode. Voordelen van MAMAfit is dat de fitheid en spierkracht van alle spieren langer behouden blijft, er preventief getraind kan worden met bekken- en bekkenbodemspieren en dat de zwangere vrouw voorbereidt wordt op de aankomende bevalling door ontspannings- en ademhalingsoefeningen en enige theorie rondom de zwangerschap. Daarnaast is het opdoen van sociale contacten tijdens de cursus een bijkomstig voordeel.

 

Ons advies aan aanstaande moeders is om vanaf de 20ste week de zwangerschapscursus te volgen . De lessen hebben een vast opbouw gedurende de 8 weken voor de bevalling, waarbij de elementen zoals het delen van persoonlijke ervaringen, actieve oefeningen, ontspanning, ademhalingstechnieken en achtergrondinformatie over de bevalling en de lichamelijke veranderingen aanbod komen. De informatie die in de lessen wordt gegeven wordt ondersteund door informatie op papier om thuis na te lezen en te bespreken met de partner. Tijdens de lessen vóór de bevalling is de 7e les een les waarbij ook alle partners welkom zijn.

 

De voordelen van MAMAfit op een rij:

 

  • Sportieve training voor én na de bevalling;
  • Professionele begeleiding tijdens de nagym door een personal trainer;
  • Begeleiding in kleine groepen;
  • Theoretische informatie rondom de bevalling;
  • Cursusmateriaal om thuis na te lezen;
  • Oefeningen voor thuis om direct na de bevalling te doen;
  • De partner wordt erbij betrokken;
  • Sporten in een omgeving uitgerust met faciliteiten als een infrarood sauna, kleedkamers met douches en kluisjes en mogelijkheid tot ontspanningsmassages en gezichtsbehandelingen.

 

 

Stappenplan MAMAfit:

 

Stappen: Soort: Duur: Periode:
Stap 1 MAMAfit 8 weken Vóór bevalling
Stap 2 MAMAfit (na-gym) 4 weken Na bevalling
Stap 3* MAMAfitness 12 maanden Vervolg na-gym

*Optioneel.

 

Het juiste moment voor het volgen van de cursus MAMAfit (stap1) adviseren wij aanstaande moeders tussen de 20-ste en de 30-ste week van de zwangerschap deel te nemen.

 

De lessen zijn op dinsdagavond (mits anders aangegeven) tussen 18:45 uur en 19:45 uur en vinden plaats in onze judozaal.

 

Startdata 2016:

Periode 1      8 januari – 5 maart  (26 feb. valt uit = vakantie)

 

Periode 2      12 maart – 14 mei  (23 & 30 april valt uit = vakantie)

 

Periode 3      21 mei – 9 juli (26 mei = woe 25 mei, 7 juli niet)

 

Officiële website:

www.zwangerschapsgymzoetermeer.nl